De WEG naar je Rij(B)ewijs!

We zijn nog maar net begonnen. Meer informatie volgt later. We zijn druk lesstof aan het ontwikkelen en een betere interface voor de pagina’s zoals deze waarop wij je de WEG proberen te wijzen. Geduld. Of geef je op voor de eerste Theorie Cursus die wij gaan geven.

De WEG voorbereiden. (handige downloads, examen en veiligheidsweetjes, hulpmiddelen om je veiligheid en je verkeersinzicht te vergroten.)

Om op deze pagina alleen de zaken te melden die je absoluut moet doen om je rijbewijs te halen is er een andere pagina met zaken die je kan doen. Guus adviseert al deze punten tenminste langs te lopen. Je wordt op deze punten beoordeeld wanneer je jouw Rij(B)ewijs gaat halen. Ze gaan heel vaak over “onze” veiligheid in het verkeer.

Zo wordt er van je verwacht dat je echt genoeg “verkeersinzicht” hebt om te mogen slagen.
De meeste leerlingen hebben best veel rijlessen nodig omdat ze alles tegelijk moeten leren. De instructeurs proberen de stof natuurlijk wel in kleine stukjes aan te bieden. Maar zonder verkeersinzicht door de stad rijden terwijl je niet weet waar de versnellingen precies zitten. Welk pedaal nou gas is en welke om te remmen. Of het andere verkeer nu voorrang heeft of niet.

Nu maak je ook al deel uit van het verkeer. En kennis over die veiligheidsonderwerpen die je straks moet leren om je Rij(B)ewijs te halen kunnen vandaag een ongeluk voorkomen en jouw of iemands anders leven redden. Ieder jaar gebeuren er wel een miljoen ongelukken en vallen er rond de 650 dodelijke slachtoffers.

Begin dus meteen met leren. Je verkleint de kans op ongelukken voor jou en je medemens. En je vergroot jouw Verkeersinzicht.

Guus verzamelt deze veiligheids-, leerpunten en handige downloads die iedereen zou moeten weten gewoon voor je eigen veiligheid en waar ook tijdens de examens streng op gelet wordt.

Zo kan iedereen meer verkeersinzicht opdoen. Wordt de WEG veiliger voor ons allemaal. En als je straks gaat lessen heb je het autorijden veel sneller onder de knie. Dus heb je sneller en voordeliger je Rij(B)ewijs. 

Veel plezier met leren. Heb je op of aanmerkingen laat het ons weten.

De WEG voorbereiden.(handige downloads, examen en veiligheidsweetjes, hulpmiddelen om je veiligheid en je verkeersinzicht te vergroten.)

Theorie boeken en studie materiaal aanschaffen.

Tijdens je rijexamen wordt je beoordeeld op je bewustzijn van heel veel facetten van veiligheid en je gedrag in het verkeer. En op je verkeersinzicht. Verkeersinzicht komt voort uit kennis van de theorie en ervaring in het verkeer. Bij Guus denken we dat je nooit te vroeg kunt beginnen met je theorie. Je hebt het nodig voor je rijbewijs. Die haal je echt veel sneller wanneer je veel verkeersinzicht hebt. Daarnaast kan verkeersinzicht in je leven vele ongelukken voorkomen. De theorie ondersteuning die jij bij Guus gratis krijgt dekt nog niet de hele lading.  VekaBest heeft werkelijk alles op het gebied van rij-theorie ondersteuning. Samen hebben wij een overzichtelijke selectie voor u gemaakt. daarnaast vind u in deze mini-winkel een mooie oefenmodule: Gevarenherkenning.

Theorie boeken en studie materiaal aanschaffen.
Je DigiD vraag je hier aan.

Om alle zaken rond de aanvraag van een rijbewijs te regelen heb je DIGiD nodig. Een Digitaal paspoort. Zodra je een DIGiD hebt kun je inloggen bij Mijn CBR. Bij het CBR regel je alle zaken omtrent het halen van je rijbewijs. Begin daarna meteen met de volgende stap de gezondheidsverklaring.

Je DigiD vraag je hier aan.

Voor de aanvraag van je rijbewijs heb je een Verklaring van Geschiktheid nodig. Die kun je aanvragen door met je DIGiD in te loggen op Mijn CBR. en een Gezondheidsverklaring in te vullen. 

Mijn CBR

My first PHP script!
Winkelwagen
× Stel een vraag